Καλημέρα,
φτάσατε ως εδω, αναζητώντας ενα θησαυρό. Πιθανότατα, δεν μπορείτε, ακόμα, να συνδέσετε το θησαυρό, την αναζήτηση, όσα εμφανίζονται μπροστα σας, μα όποιος είναι οπλισμένος με υπομονή, θα ρθει η στιγμή που όλα θα αποκαλυφθούν μπροστά του.

Ώρα για δραστηριότητα. Τι λέτε;
Πρώτα πρώτα, θα μοιραστούμε όσα αποκωδικοποιήσαμε από τα κείμενα που διαβάσαμε και θα αναζητήσουμε το συναίσθημα που οδήγησε τις λέξεις και τις συμπεριφορές. Προς διευκόλυνση όλων, δημιουργούμε συννεφοχάρτη/ες (επιλέξτε από τη σελίδα web 2.0) με τα δεδομένα κάθε ιστορίας.


Μετά θα κάνουμε κλήρωση και θα αναλάβετε μία δραστηριότητα:
Α! Αν ψάχνετε τις ιστορίες, βρίσκονται ακόμη εδώ

(Είστε ελεύθεροι/ες να αλλάξετε ό,τι κρίνετε, να προσθέσετε και να κάνετε το κείμενο δικό σας (γιατί όποιος έχει το θάρρος και επεμβαίνει σε μια ιστορία γίνεται αμέσως κομμάτι της, είναι πια η δική του ιστορία, και αυτό είναι το μαγικό με τις αφηγήσεις. Μπαίνουμε σε αυτές και τριγυρνάμε στους δρόμους που δημιουργούν, αναζητάμε, αλλάζουμε πορεία, είμαστε πλέον οι ίδιες οι ιστορίες)

  1. Είστε ο/η/οι πρωταγωνιστές των ιστοριών που διαβάσατε (η Ρίτα, η Μάνια, ο Νικήτας, ο Μιλτιάδης, ο Σπύρος κι η Γεωργία) και γράφετε το κείμενο από την πλευρά των πρωταγωνιστών, σαν να το αφηγείστε εσείς προσωπικά ή να το γράφετε στο ημερολόγιο σας. (Ακολουθήστε αυτό το σύνδεσμο για να συγγράψετε την αφήγησή σας.)
  2. Είστε αυτοί που με τη συμπεριφορά τους πληγώνουν τους πρωταγωνιστές και θα το αφηγηθείτε από τη δική σας πλευρά ή θα το γράψετε στο ημερολόγιο σας. (Ακολουθήστε αυτό το σύνδεσμο για να συγγράψετε την αφήγησή σας.)
  3. Θα κρατήσετε το ρόλο του παρατηρητή. Θα πλησιάσετε τους πρωταγωνιστές (τη Ρίτα, τη Μάνια, τον Νικήτα, το Μιλτιάδη, τον Σπύρο και τη Γεωργία) και θα συνομιλήσετε μαζί τους. Πρέπει να έχετε, όμως, ένα στόχο: να αλλάξει κάτι στην ιστορία όλων τους. Και θα το αλλάξετε εσείς. Πώς θα χειριστείτε την κατάσταση; (Ακολουθήστε αυτό το σύνδεσμο για να συγγράψετε την αφήγησή σας.)
  4. Θα κρατήσετε το ρόλο του παρατηρητή. Θα πλησιάσετε και τους "δυνατούς" και θα συνομιλήσετε και μ αυτούς. Πρέπει να έχετε, όμως, ένα στόχο: να αλλάξει κάτι στην ιστορία όλων τους. Και θα το αλλάξετε εσείς. Πώς θα χειριστείτε την κατάσταση; (Ακολουθήστε αυτό το σύνδεσμο για να συγγράψετε την αφήγησή σας.)
  5. Είστε παρατηρητές. Βλέπετε τι συμβαίνει στους πρωταγωνιστές, αλλά δεν τολμάτε να αντιδράσετε ή να τους υπερασπιστείτε δημόσια. Ποια είναι η δική σας ιστορία; Αφού εξηγήσετε τους λόγους που δεν σας αφήνουν να πάρετε θέση, δώστε διαφορετικό τέλος στην ιστορία. (Ακολουθήστε αυτό το σύνδεσμο για να συγγράψετε την αφήγησή σας.)

Για το τέλος,
Ετοιμάζουμε το storyboard, το σενάριο, για να γυρίσουμε σε βίντεο τη σκηνή που ετοιμάσαμε. Έχουμε μία εβδομάδα καιρό. Την επόμενη Πέμπτη 5/3 μας παρουσιάζετε τα βίντεο που γυρίσατε.
Storyboard ειναι ένας πίνακας. Στην αριχτερή στήλη γράφουμε τοκείμενο/αφήγησή μας και στη δεξιά ζωγραφίζουμε τη σκηνή που περιγράφουμε, όπως τη βλέπουμε μέσα από την κάμερά μας. Μοιράστε την αφήγησή σας σε ενότητες, σκηνές και μεταφέρετε τα στο εκτυπωμένο φύλλο storyboard.

Για τη συνέχεια,
ωωωωω, μη θέλετε να τα μαθαίνετε όλα αμέσως!!!! Υπομονή δεν είπαμε! Όλα για κάποιο λόγο γίνονται :)